Ingrijire-Phalaenopsis

Ingrijire-Phalaenopsis

Phalaenopsis ideal pentru spatii cu umiditate mare.

Acesta orhidee de apartament este de origine din Indonezia.Numita si orhideea fluture(datorita florilor sale ce amintesc de forma unui fluture),Phalaenopsisiul este, fara indoiala, cea mai facila si cea mai florifera(infloreste cel putin 6 luni pe an) dintre toate orhideele.

Lumina la phalaenopsis:

Situata chiar la fereastra, protejata de perdea,Phalaenopsis infloreste foarte frumos pe parcursul mai multor luni.

Temperatura la phalaenopsis:

Phalaenopsis apreciaza temperatura apartamentelor noastreEa traieste bucuroasa intr-o bucatarie chiar in apropierea aragazului, unde se produce mult abur, deoarece este o iubitoare de umiditate atmosferica.

Temperatura influenteaza talia si numarul de pete de pe flori:cu cat este mai cald, cu atat vor exista mai multe pete, dar mai mici, pe cad la scaderea temperaturiipetele voe fii mai mari, dar mai putin numeroase.

In cursul iernii, mentinerea unei temperaturi de 17 gradesi umiditate la intervale mai mari de timp le permit plantelor sa intre intr-o perioada de relantiv re, dupa paus, la venirea primaverii, urmeaza o spectaculoasa reinflorire.

Udare la phalaenopsis:
Pentru a reusi pastrarea unei orhidee de apartament intr-un spatiu cu o umiditate atmosfericarelativ micase poate aseza ghiveciul pe un pat de pietris sau de argila.

Ghivecele nu trebuie sa intre in contact cu apa din recioient.

Substrat de cultura la phalaenopsis:

In mod curent, subtratul de culturacontine una sau mai multe din urmatoarele ingrediente, in diferite proportii: bucati mici de scoarta de rasinoase, perlit, turba grosieera de muschi, nisip, spartura de rocivulcanice, pamant de frunze de stejar, dolomit, ca solutie-tampon pentru aciditatea amestecului, si ingrasamintei.

Fertilizarea la phalaenopsis:

Se fertilizeaza bilunar in perioada de inflorire.

 


2015-03-27 Plante decorative 0 1089

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

Blog categories

Postari noi pe blogul despre flori / Flowers4you

Latest Comments

No comments