Tendinte lumanari de botez.

Tendinte lumanari de botez.

 Unele obiceiuri spun ca lumanarea de botez ar trebui sa contina si ferigi deoarece prefiugureaza faptul ca bebelusul va fi sanatos ca un brad, de asemenea se crede ca din lemn de brad fost facuta si Crucea lui Isus. Traditia spune ca lumanarea de botez trebuie adusa de nasi, iar panglica trebuie sa fie roz sau albastra, depinde daca bebelusul este fetita sau baietel. Panglica nu trebuie sa fie nici prea lunga, nici prea scurta, deoarece se credea ca simbolizeaza durata in care se va casatorii copilul, o panglica potrivita inseamna nici prea repede, nici prea tarziu.

Dar ce tendinte intalnim in 2016? Si la ce trebuie sa ne asteptam in noul an?
Lumanarea si-a pierdut o parte din semnificatia simbolica si nu se mai tine cont de reguli foarte stricte cand vorbim despre lumanarea de botez. Florile din care este confectionat buchetul nu se mai limiteaza doar la crini sau ferigi, ci la o gama larga de variante. In ultimul timp se folosesc lumanari insotite de flori precum: hortenzia, hipericum sau phalaenopsis, multi opteaza chiar si pentru miniroze sau trandafiri. Culorile variaza si ele, deseori se folosea albul, insa acum se poate observa ca oamenii doresc sa incerce si culori mai indraznete sau mai vi precum rosu sau roz, daca este vorba de fetite, sau albastru si mov daca vorbim de baietei.

 

    Lumanari botez  Lumanari botez Lumanari botez

De asemenea, observam ca trendul se schimba si ca tot mai des nasii renunta la buchetul de flori clasic care sa insoteasca lumanarea, si opteaza pentru un accesorii diverse precum aranjamentul cu jucarie. Aceste tipuri de aranjamente pot consta intr-o lumanare insotita de o jucarie cum ar fi un ursulet, catelus sau altceva. Uneori aceasta jucarie este "brodata" in flori sau pe langa jucarie mai exista si un buchet. Floraria noastra va recomanda cu caldura aranjamentul: Lumanare de botez cu Ursulet din crizantema. Acest aranjament este format din crizanteme care formeaza perfect forma unui ursulet, aceasta lumanare este deosebita si se potriveste atat fetitelor cat si baieteilor.

Desi trendurile se schimba, fiecare decide in functie de tema, buget si preferinte. Floraria Flowers4you tine cont de raportul calitate-pret, va oferim lumanari de botez ieftine in ceea ce priveste pretul, insa calitatea este superioara si cu aspectul impecabil. Asteptam cererile dumneavoastra, http://flowers4you.ro/47-lumanari-botez

 

2016-03-09 Lumanari nunta si decor 0 900

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

Blog categories

Postari noi pe blogul despre flori / Flowers4you

Latest Comments

No comments